Faciliteiten

Ter ondersteuning van de werkzaamheden en kwaliteit investeert Lastechniek Wilderink voortdurend in goede huisvesting en dito productie faciliteiten.

Lasapparatuur

Voor de verschillende lasmethodes beschikt Lastechniek Wilderink over een uitgebreid machinepark met moderne lasapparatuur geschikt voor het lassen van o.a. koolstof en roestvast staalsoorten, (Super)Duplex, Inconel en Monel.

Met als doelstelling dat lasspecialisten altijd reproduceerbare kwaliteit leveren, worden alle lasapparaten periodiek gekalibreerd volgens de NEN-EN 50504.

Ook in huis zijn:

  • OP-lasinstallaties met maximale producthandeling tot 3m doorsnede
  • Lasmanipulators tot maximale belastingen van 10t

Productiehallen

Lastechniek Wilderink beschikt over moderne, goed geventileerde en verlichte productiehallen met een gezamenlijke vloeroppervlakte van 3000m2.

Om corrosiebestendigheid van roestvaststalen te waarborgen is de productiehal fysiek gedeeld waardoor koolstof en roestvast staal strikt gescheiden verwerkt kan worden.

In de productiehallen kunnen producten met een massa tot 10t gehandeld worden.

DSC01582 foto Stainless Steel afdeling foto Carbon Steel afdeling

Test en inspectie hal

Hydrostatische en load testen worden uitgevoerd op een speciaal hiervoor ingerichte locatie. Hier wordt uitsluitend gewerkt met gekalibreerde middelen waaronder een digitaal tijd/druk registratiesysteem.

Op deze locatie vinden doorgaans ook de inspecties en afnames plaats.

IMG_0577 IMG_1015 DSC03340

Assemblage

Assemblage, met name skidbouw, vindt volledig gescheiden van de productie plaats. Lastechniek Wilderink beschikt hiervoor over een hal met alle benodigde voorzieningen.