Engineering

De engineeringsmethodiek van Lastechniek Wilderink is erop ingesteld doorlooptijden van ontwerp tot productiegereedheid zo kort mogelijk te houden. Daarbij komt dat de alom aanwezige fabricagekennis belangrijke ondersteuning biedt in het maken van ontwerpkeuzes. Omdat engineering en productie op dezelfde locatie plaats vindt, bestaan er korte lijnen en bestaat de mogelijkheid snel en accuraat te reageren op ad-hoc wijzigingen en feedback vanuit de productie.

Ontwerpen

Lasbedrijf Wilderink initieert en begeleid mechanische calculaties en sterkte analyses voor drukvaten, vloeistoftanks en frames voor b.v. skidbouw. Lastechniek Wilderink werkt samen met vaste en gecertificeerde partners. De toe te passen productnormen kunnen zijn:

  • ASME VIII
  • BS 5500
  • EN13445
  • AD2000

Detail engineering

Voor het productiegereed maken van ontwerpen, als dan niet komende vanaf de klant, beschikt Lastechniek Wilderink over up-to-date CAD systemen voorzien van een uitgebreid pakket aan 3D en 2D CAD programmatuur. Ervaren CAD engineers vertalen berekeningen en/of  structureel ontwerp naar tekeningen voor productie en materialen lijsten voor inkoop.